Data gereden ritten goed beveiligd

Regelmatig verschijnen in de media berichten over cyberaanvallen. Vaak worden er dan privacygevoelige gegevens gestolen, of versleutelt een hacker de bestanden, zodat de eigenaar er niet meer mee kan werken. Een erg onveilig gevoel voor degene waarvan zijn of haar gegevens zijn opgeslagen bij het desbetreffende bedrijf.

Data en rittenregistratie
Bij het registreren van een rittenadministratie in een ritregistratiesysteem worden veel gegevens opgeslagen. Zoals wanneer en waar de berijder privé én zakelijk is geweest, wie de berijder is en met wat voor voertuig er gereden wordt. Het is bij het digitaal opslaan van een rittenadministratie dan ook extra van belang om te letten op hoe deze data en het systeem waarin deze data is opgeslagen en is beveiligd.

Het Keurmerk Ritregistratiesystemen (RRS) stelt als belangrijke voorwaarde aan softwareleveranciers die het keurmerk voor een ritregistratiesysteem aanvragen, dat de beveiliging van de data en de techniek van het systeem op orde is. Hier zijn door de stichting normen voor opgesteld waar iedere (toekomstige) keurmerkhouder aan dient te voldoen. Niet alleen wordt er gekeken naar welke maatregelen er zijn getroffen om cyberaanvallen af te slaan, deze maatregelen worden ook proactief getoetst. Periodiek wordt hierop geaudit, zodat deze systemen ook aan deze eisen blijven voldoen. Wel zo’n gerust gevoel voor werknemers en werkgevers.

Goed beveiligde kwaliteitssystemen
Ritregistratiesystemen met het keurmerk RRS voldoen aan de eisen van de Belastingdienst en garanderen een 100% sluitende rittenadministratie. Daarnaast is de berijder verzekerd dat de data die wordt opgeslagen goed beveiligd is. Meer informatie over ritregistratiesystemen met het keurmerk RRS kunt u vinden op onze website Keurmerk Ritregistratiesystemen.

Certificaat controleren

Controleer uw certificaat