Waarom een ritregistratiesysteem met een keurmerk?

Fiscusproof
Om berijders van een auto van de zaak, werkgevers en de fiscus de zekerheid te geven dat een ritregistratiesysteem daadwerkelijk een sluitende administratie oplevert, is in 2013 - in nauwe samenwerking met de Belastingdienst - het keurmerk ritregistratiesystemen (Keurmerk RRS) ontwikkeld; de enige onafhankelijke branchestandaard voor ritregistratiesystemen. Een ritregistratiesysteem met het keurmerk voldoet dan ook aan alle normen en eisen die de Belastingdienst stelt aan een sluitende ritadministratie.

Fraudebestendig
Het normenkader van de Belastingdienst is het uitgangspunt bij de ontwikkeling van het keurmerk RRS. Alle ritregistratiesystemen met het keurmerk voldoen aan de eisen van dit normenkader en zijn fraudebestendig. Op deze manier waarborgt het keurmerk onder alle omstandigheden een sluitende en betrouwbare ritadministratie.

Privacy gewaarborgd
Onderdeel van het keurmerk is de Privacy Gedragscode. Hiermee voldoet een ritregistratiesysteem met het keurmerk aan alle wettelijke privacy eisen en wordt zorgvuldige registratie en opslag van data gegarandeerd.

Continuïteitsgarantie
Het keurmerksysteem is getoetst op continuïteit, zodat de rittenadministratie niet verloren gaat bij een calamiteit van de leverancier. Stopt de leverancier bijvoorbeeld zijn activiteiten? Dan blijven de gegevens nog een aantal maanden ­beschikbaar, zodat ze nog veilig gesteld kunnen worden en de data niet verloren gaat.

Toekomstbestendig
Fiscale wetten en regels veranderen doorlopend. Ritregistratiesystemen met het keurmerk RRS zijn optimaal voorbereid op toekomstige fiscale wijzigingen en nieuwe bijtellingsvormen.

Dus waarom kiezen voor een ritregistratiesysteem mét keurmerk?

  • Omdat de kwaliteit en een sluitende rittenregistratie gegarandeerd is.
  • Omdat het de rittenadministratie vergemakkelijkt.
  • Omdat de rittenadministratie niet verloren gaat bij een calamiteit van de leverancier.
  • Vanwege de fraudebestendigheid.
  • Omdat het systeem voldoet aan de strengste privacyregels en aan de normen en eisen die de Belastingdienst stelt aan een sluitende ritadministratie.
  • En last but not least, omdat je met een ritregistratiesystemen met het keurmerk RRS optimaal voorbereid bent op toekomstige fiscale wijzigingen en nieuwe bijtellingsvormen.

Certificaat controleren

Controleer uw certificaat