Hoe een ritregistratiesysteem kan helpen bij de CO2-Rapportageplicht

Waarom de CO2-rapportageplicht?

De CO2-rapportageplicht komt voort uit het Klimaatakkoord van 2019, dat gericht is op het verminderen van de CO2-uitstoot in Nederland. De overheid wil inzicht krijgen in de uitstoot die bedrijven genereren door zakelijk verkeer en woon-werkverkeer, en bedrijven aansporen om te verduurzamen.

Als organisatie met meer dan 100 medewerkers ben je vanaf 1 juli jl. verplicht om de kilometers, gebruikte vervoersmiddelen en brandstofgegevens van al je medewerkers nauwkeurig te registreren.  Dit brengt niet alleen administratieve lasten met zich mee, maar vraagt ook om betrouwbare methoden om tot de benodigde gegevens te komen.

Het ritregistratiesysteem als onderdeel van de oplossing

Voor veel bedrijven is het handmatig bijhouden van alle ritten een onbegonnen taak. Het voordeel van een ritregistratiesysteem met een keurmerk is dat je verzekerd bent van een 100% sluitende rittenadministratie. En doordat ritregistratiesystemen een duidelijk onderscheid maken tussen zakelijke, woon-werk en privéritten is het van werknemers die gebruik maken van een auto van de zaak en waarbij een ritregistratiesysteem is ingebouwd betrekkelijk eenvoudig om de benodigde gegevens te achterhalen.

De CO2-rapportageplicht zal voor veel bedrijven een extra administratieve last betekenen. De inzet van de juiste tools kunnen je echter helpen deze extra last te reduceren. Benieuwd naar hoe een ritregistratiesysteem jouw bedrijf verder kan helpen? Kijk voor een overzicht van de leveranciers van een keurmerk ritregistratiesysteem op Leveranciers en systemen (keurmerkritregistratiesystemen.nl).

Certificaat controleren

Controleer uw certificaat