Vergemakkelijk je facturatie met een digitaal ritregistratiesysteem

Hoe werkt dat, een digitaal ritregistratiesysteem?

Een ritregistratiesysteem registreert de kilometers die je maakt met je auto. Daarbij wordt iedere rit afzonderlijk geadministreerd. Afhankelijk van het type systeem worden de gereden kilometers bepaald op basis van GPS of door een directe koppeling met de kilometerteller van de auto. De gereden ritten worden vervolgens gepresenteerd in een rapportage die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld facturatie naar je klant.

Een digitaal ritregistratiesysteem, is dat nodig?

Ben je (zakelijk) rijder en factureer je je zakelijke kilometers aan je klant? Dan is een ritregistratiesysteem niet perse nodig, maar het maakt het wel een stuk makkelijker!

Een ritregistratiesysteem is er namelijk voor gemaakt om de ritten die je als (zakelijk) rijder maakt te administreren. En het ritregistratiesysteem waar de ritten zijn opgeslagen helpt je om eenvoudig te achterhalen hoeveel kilometer je naar een specifieke klant hebt gemaakt. Hierdoor hoef je niet langer achteraf je agenda na te slaan of via een online routeplanner het aantal kilometers te berekenen.

Welk systeem is geschikt voor mij?

In de markt zijn diverse systemen beschikbaar. Het is daarom goed om uit te zoeken welk systeem bij jou past. Welke mogelijkheden biedt het systeem bijvoorbeeld om rapportages te personaliseren, om deze helemaal aan jouw wensen te laten voldoen.

Kijk daarbij zeker ook naar het gebruiksgemak van het ritregistratiesysteem. Kies je bijvoorbeeld voor een systeem dat ingebouwd wordt in je auto, in plaats van voor een app op je telefoon, dan weet je zeker dat alle ritten geregistreerd worden, ook als je je telefoon even niet bij je hebt.

Kwaliteitssystemen met keurmerk

Wil je zekerheid dat al je kilometers worden bijgehouden zonder dat dit je te veel tijd en moeite kost? Laat dan een ritregistratiesysteem voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesystemen in je (zakelijke) auto inbouwen. Hiermee ben je verzekerd van een sluitende rittenadministratie. Op onze website vind je alle keurmerksystemen, zo zie je in één oogopslag welke systemen voldoen aan de eisen van het keurmerk. Wel zo handig!

Certificaat controleren

Controleer uw certificaat