Zorgeloos met de auto (van de zaak) op vakantie

Wist je dat meer dan 1,3 miljoen Nederlanders een zakelijke auto rijden? Volgens de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) nam in 2023 maar liefst 75% van deze rijders hun auto van de zaak mee op vakantie. Overweeg jij ook om met de (zakelijke) auto op reis te gaan? Dit is wat je moet weten voordat je instapt.

 

Met de zakelijke auto op vakantie

Als je jouw zakelijke auto voor privédoeleinden wilt gebruiken betaal je bijtelling. De hoogte van deze bijtelling hangt af van de  cataloguswaarde en de CO2 uitstoot van de auto. Door deze bijtelling te betalen, mag je je zakelijke auto ook voor privékilometers gebruiken – daar vallen ook jouw vakantieritten onder.

Je betaalt geen bijtelling?

Betaal je geen bijtelling? Dan mag je je auto van de zaak alleen voor zakelijke ritten gebruiken en dien je een rittenadministratie bij te houden. Je kunt de auto dan ook niet gebruiken voor je vakantie. Wil je toch met de auto op vakantie? Dan zou het huren van een (deel)auto bijvoorbeeld een optie kunnen zijn.

Elektrisch op weg naar je Vakantiebestemming

Je rijdt een elektrische auto of je overweegt er een te huren voor de vakantie? Het aandeel elektrische voertuigen op de zakelijke markt groeit snel. Deze auto’s worden ook steeds vaker gebruikt om mee op vakantie te gaan, vooral nu er steeds meer laadpalen in Europa beschikbaar zijn. Een elektrische auto op vakantie vraagt wat meer planning, maar er zijn tegenwoordig allerlei apps beschikbaar die je kunnen helpen je reis te plannen.

Verzekering

Voordat je vertrekt, is het verstandig om je verzekering te controleren. Hierdoor voorkom je dat je tijdens je vakantie voor onverwachte verrassingen komt te staan.  Mocht er onverhoopt toch iets misgaan? Zorg er dan in ieder geval voor dat je de juiste telefoonnummers bij de hand hebt.

Een hele fijne vakantie gewenst!

 

Certificaat controleren

Controleer uw certificaat